بهگزارش میراثآریا بهنقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان اصفهان، فریدون اللهیاری مدیرکل میراثفرهنگی استان با اعلام این خبر گفت: «پس از تخصیص اعتبارات عمرانی، مرمت این مجموعه کهن تاریخی شامل مرمت پیها، بدنهها و کنگرههای جدارههای خارجی در بخشهای پیرامونی مجموعه تاریخی آتشگاه اصفهان در شهریور 96 آغاز شد.»
اللهیاری تصریح کرد: «این عملیات مرمتی با اعتباری بالغ بر 800میلیون ریال صورت گرفته و پیشبینی میشود این مرحله از مرمت طی سه ماه و تا پیش از آغاز فصل بارندگی اصفهان به اتمام برسد.»
یکی از قدیمیترین آثار تاریخی اصفهان از عصر باستان تاکنون بنای آتشگاه است که در محدوده غرب اصفهان و در نزدیکی بنای منارجنبان و بر فراز کوه آتشگاه واقع شده است، کوه آتشگاه از گذشته بخشی از منطقه باستانی «ماربین» در کرانه رودخانه زایندهرود بهشمار میرفت. بنای تاریخی آتشگاه از قدمتی طولانی برخوردار است به گونهای که برخی مورخان دوران اسلامی همچون «ابن رسته» قدمت آن را که بر فراز کوهی به همین نام واقع شده، به دوران سلطنت کیکاوس از پادشاهان سلسلههای اسطورهای و برخی دیگر آن را قلعهای سترگ میخوانند که در دوران زمامداری بهمن از دیگر پادشاهان سلسلههای اسطورهای ایران زمین بنا شده است. در این دوران بود که به دستور بهمن بر فراز این دژ سترگ، آتشکدهای بنا شده و آتش جاویدان در آن برپا شد.
با این وصف سایر مورخان اسلامی همچون مسعودی و ابنحوقل از عظمت و شکوه این آتشکده در عصر ساسانی سخن گفتهاند. برخی کاوشهای باستانشناسی در سالهای گذشته در آثار باقیمانده از این دژ تاریخی نشاندهنده این نکته است که قدمت مصالح بهکاررفته در این بنای تاریخی به بیش از 3هزار سال قبل میرسد.
با توجه به اهمیت این بنای تاریخی، برخی محققان معاصر از جمله آندره گدار نیز در پژوهشهای خود از این دژ تاریخی با نامهایی همچون «دژ ماربین، مینودژ و آتشکوه» یاد کردهاند.
انتهای پیام/